LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES OVERGREB PÅ DERES ANSATTE ELLER
KOMMUNALPOLITIK, NÅR DET ER VÆRST
I 2013 blev en pædagog ansat i en SFO i Lyngby-Taarbæk Kommune tiltalt for besiddelse af børnepornografisk materiale. Efterfølgende blev han arresteret, anklaget og dømt for seksuelle overgreb mod børn.
Denne hjemmeside viser og dokumenterer, hvorledes Lyngby-Taarbæk Kommune efter min opfattelse handlede i sagen – den viser, at kommunen bevidst sad afgørende oplysninger overhørig, og den viser, at SFO-ledelsen derfor måtte betale for fejl begået af kommunen selv. Fejl, der ingen konsekvenser fik for dem, der reelt begik dem. Ved at skjule sagens rette sammenhæng viser kommunen, at den intet har lært af denne triste sag!
Hjemmesiden rejser det grundlæggende spørgsmål: Hvordan står det til med retssikkerheden for personalet i Lyngby Taarbæk Kommunes institutioner?
Jeg har haft et stort ønske om at være loyal overfor min tidligere arbejdsgiver, ligesom jeg i starten af sagsforløbet var overbevist om, at når min arbejdsgiver havde efterforsket sagen, ville jeg kunne vende tilbage til mit arbejde. Det skete ikke. Nu har jeg ikke i sinde at tie længere, jeg ønsker mit navn renset.
Advokaten Maria Muniz Auken havde denne afsluttende bemærkning i forbindelse med min sagsbehandling på et møde i Kommunernes Landsforening:
”Der er ikke grundlag for nogle ansættelsesretslige tiltag i denne sag vedr. Annikki Vest, ikke engang én påtale for bare ét forhold”.
Retfærdighed – det har jeg oplevet som ”ikke eksisterende” i Lyngby-Taarbæk Kommune. Det bør komme til offentlighedens kendskab, hvorledes Kommunen har behandlet børn, forældre og ikke mindst personale. Derfor denne hjemmeside.
Jeg har oplevet en usaglig og uprofessionelt håndtering i flere sammenhænge og på flere niveauer i Lyngby-Taarbæk Kommune:
- HR-chef Zita Korsholms forkerte oplysninger om min langtidssygdom betød, at kommunen tilskrev mig flere forhold, som jeg ingen andel havde i.
- Selv om jeg gør opmærksom på HR-chef Zita Korsholms mange fejl i min påtænkte opsigelse, får det absolut ingen betydning i praksis. Jeg bliver opsagt.
- Reglerne om habilitet skrider på kommunalt plan.
- En ringe pressehåndtering, hvor direktør Ulla Agerskov planter usaglige oplysninger i pressen.
- Et bekymringsbrev bliver væk i forvaltningen. Derfor kan Kommunen ikke forklare, hvorledes der er handlet i sagen (se menu Bekymringsbrev).
- Mange fejl i HR-afdelingens beregning af godtgørelsen fra Kommunernes Landsforening, af den sidste lønudbetaling, af anciennitetskortet samt i udregningen af min restferie.
- Sidst men ikke mindst: Lyngby-Taarbæk Kommune lever ikke op til deres egen personalepolitik.
Jeg kan konstatere, at der er rod i forvaltningen, og at Kommunen, deres mange fejl til trods, ikke har fundet anledning til at rydde op i egne rækker. Således fik denne sag ingen konsekvenser for forvaltningen i Lyngby-Taarbæk Kommune – og politikkerne er tavse – en politisk fyring af SFO-ledelsen?
Jeg vil gerne anbefale læsere af hjemmesiden først at orientere sig i de tidslinjer, som kan ses i menuen.
Annikki Vest